Grans viatges

Dubrovnik és la perla adriàtica

3 vots

Vilobí d'Onyar - Girona

La ciutat s’estén més enllà de les muralles i limita amb una serralada de muntanyes àrides dominades pels colors groguencs

Dubrovnik, ciutat situada al sud de la costa croata, la Dalmàcia, va ser una ciutat pròspera quan era Ragusa, que va suportar l’embestida de l’imperi otomà, i encara ara és una ciutat rica. De fet, Dubrovnik, coneguda com “la perla de l’Adriàtic”, és l’exemple més clar que les guerres de secessió iugoslaves dels anys 90 no han tingut els mateixos efectes a tot arreu.

 


Després de ser bombardejada, la ciutat ha recuperat amb els anys el dinamisme econòmic i el patrimoni cultural. De fet, sempre que es parla de la guerra de Iugoslàvia es recorda la guerra de Bòsnia i  el conflicte a Kosovo, però cal tenir present que tot va començar a Croàcia el 1991, i que, entre altres ciutats, Dubrovnik va patir una dura ofensiva sèrbia que va aixafar el nucli antic de la ciutat i bona part de les majestuoses muralles de pedra blanca atapeïdes de fortificacions.

 

Dubrovnik s’estén més enllà de les muralles i limita amb una serralada de muntanyes àrides dominades pels colors groguencs. Quan el viatger baixa cap al nucli antic, completament tancat per les muralles, abandona el paisatge de to uniforme per endinsar-se en un meravellós quadre dominat per la brillantor dels teulats, el color blau del mar i la immaculada blancor dels carrers i les cases de pedra. Passejar per la vella Ragusa un dia de sol és abandonar-se a la simfonia dels colors i les sensacions. Es recomana perdre’s per les muralles, deixar-se engolir per les fortificacions i gaudir de l’abundant comerç i de l’oferta gastronòmica que omplen els baixos del bigarrat conjunt arquitectònic. La ciutat ha recuperat els carrers malmesos per la metralla i els edificis perforats per les bombes, i encara és la mina turística de l’Adriàtic.

 

JORDI CUMPLIDO
 

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Per descobrir

Deixa el teu comentari
Edifici romànic que recorda a uns banys musulmans. Una de les visites a tenir en compte [..]
De:
Fins a:

Rutes i excursions

Deixa el teu comentari
La Ruta del Ter travessa cinc comarques de Catalunya
Deixa el teu comentari
Boadella d’Empordà, Darnius o Maçanet de Cabreys ofereixen al visitant l’oportunitat de [..]