Grans viatges

Canal de Midi: una aventura humana

4 vots

Manresa - Barcelona

Un canal construit per exportar, es converteix en destí turístic distingit per la Unesco

Construït durant el regnat de Lluís XIV, el Canal del Midi va ser un dels projectes més grans del segle XVII. Patrimoni de la Humanitat per la Unesco des del 1996, el projecte de 20 a 24 metres d'amplada connecta el Garona amb la Mediterrània. S’estén sobre 240 quilòmetres entre Tolosa i Besiers.

 

Aquest monumental projecte d’enginyeria és la creació d’un home, Pierre-Paul Riquet, síndic general de gabella de Llenguadoc, que va dissenyar i va finançar el projecte. Dotze mil treballadors van ser necessaris per completar l’obra, que va durar catorze anys. El seu objectiu era exportar productes derivats del blat, el vi, la sal i la roba de llit produïts a la regió sense haver de passar per l’estret de Gibraltar, controlat en aquells temps pels espanyols.

 

La idea era visionària. No obstant això, Pierre-Paul Riquet no va veure el seu somni convertit en realitat. Va morir un any abans que s’acabés.
Avui dia, aquesta gran obra està dedicada per complet al turisme. A més de navegar, la vora del canal ofereix un escenari ideal per fer-hi caminades o passajades amb bicicleta. Un camí ple d’història.

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Per descobrir

Deixa el teu comentari
Girona conserva un dels calls més extensos i ben conservats d'Europa
De:
Fins a:

Rutes i excursions

Deixa el teu comentari
Sant Miquel de Fluvià, Ventalló, Torroella de Fluvià, l’Armentera i Sant Pere Pescador formen [..]
Deixa el teu comentari
Boadella d’Empordà, Darnius o Maçanet de Cabreys ofereixen al visitant l’oportunitat de [..]