Grans viatges

Les joies de Perpinyà

0 vots

Manresa - Barcelona

Un passeig pels indrets més turístics de la capital de la Catalunya Nord

Perpinyà, la capital nord-catalana, ofereix un dels patrimonis històrics més atractius del seu entorn. Entre els indrets que convé no passar per alt, hi ha la catedral de Sant Joan, veritable joia de l’art gòtic meridional, situat en el grup capdavanter d’aquest estil. Recentment restaurada, el monument, edificat el segle XIV, acull de forma notable una sèrie de retaules de tots els estils (barroc, renaixentista, etc).


Les parts antigues de l’orgue, decorades amb pintures del segle XVI, mereixen també una visita,al mateix temps que la Verge dels Dolors, la qual recupera els seus hàbits festius el Diumenge de Pasqua.


En un àmbit més modern, el Teatre de l’Archipel i el seu monumental granat, també donen joc als llocs visitables. Concebut pel reconegut arquitecte Jean Nouvel, la seva estructura va ser inaugurada el 2011.


Un altre monument emblemàtic de Perpinyà és el Palau dels Reis de Mallorca, aixecat al segle XIII,de visita obligada un cop s’hagin acabat les obres de rehabilitació. El Palau reobre les seves portes el 2 d’abril.
 

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Per descobrir

Deixa el teu comentari
Un recorregut didàctic i entretingut pels orígens del cinema
De:
Fins a:

Rutes i excursions

Deixa el teu comentari
Un recorregut per l'entorn d'Hostalric, amb visites a la Tordera i final al Castell [..]
Deixa el teu comentari
Boadella d’Empordà, Darnius o Maçanet de Cabreys ofereixen al visitant l’oportunitat de [..]