Grans viatges

Lucerna, un bell paratge alpí

0 vots

Girona - Girona

La ciutat suïssa enamora per la seva bellesa i l'encant medieval del seu casc antic

EP.

Situada en un bell paratge alpí, a la vora del Llac dels Quatre Cantons, Lucerna enamora per la seva bellesa i l'encant medieval del seu casc antic que presideix el cèlebre pont de fusta de la Capella.

Lucerna és una ciutat de ponts, places i esglésies, encara que el que més impressiona al descobrir-la són els cantons que toquen el seu bell llac de 114 quilòmetres quadrats. El llac més conegut de Suïssa deu la seva fama a la llegenda i el mite de Guillem Tell, el 'Rütlischwur'.

El llac recull les aigües del riu Reuss que penetren en la històrica ciutat a través dels seus quatre ponts més famosos, construïts entre els segles XII i XV. El més cèlebre, de fusta i de 200 metres de longitud, 'Kapellbricke', es va incendiar el 1993 amb la pèrdua de 83 pintures, però va ser reconstruït a semblança de l'original i segueix lluint avui els seus magnífics frontons triangulars pintats, ja que alguns d'ells estaven guardats en dependències municipals. Tots ells narren escenes de la història de Suïssa i dels seus sants patrons Leodegar i Maurici. En realitat, l'únic pont de fusta original que queda a Lucerna és el de Spreuer, acabat el 1408, que formava part, igual que el de la Capella, de la muralla de la ciutat. És menys llarg i també mostra 67 pintures originals del segle XVII que representen la 'Dansa de la Mort'.

Si es vol gaudir d'una bona vista aèria de Lucerna hi ha dues opcions recomanables: pujar a la Muntanya Pilatus, o el passejar per la muralla Museggmauer que, amb excepció d'una torre, ha conservat el seu caràcter fortificat.

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Per descobrir

Deixa el teu comentari
Castellfollit de la Roca és un poble bucòlic i especial.
De:
Fins a:

Rutes i excursions

Deixa el teu comentari
Boadella d’Empordà, Darnius o Maçanet de Cabreys ofereixen al visitant l’oportunitat de [..]
Deixa el teu comentari
Els projectes d’instal·lació de parcs eòlics en un paratge tan sensible posen en perill [..]