Notícies | Planes

El Canigó, el mont sagrat dels catalans

Alberga no menys de nou espais Natura 2000 i tres reserves naturals nacionals · Pel que fa a la història, l'art romànic és l'epicentre de tot plegat, al cor de l'abadia de Sant Martí
13-03-2018 12:25
0 vots
El Canigó actua com un far per a tots els catalans dels dos costats dels Pirineus, amb el seu cim nevat a l'hivern.

El Canigó actua com un far per a tots els catalans dels dos costats dels Pirineus, amb el seu cim nevat a l'hivern.

Des de les altures de Narbona fins als contraforts de la Muntanya Negra, passant per qualsevol carretera dels Pirineus Orientals o, fins i tot, des de la vessant sud de Catalunya, és visible a tot arreu. Entre la plana i l'alta muntanya, com un far, el Canigó s'alça amb orgull a 2.784 metres d'altitud. Una muntanya catalana sagrada, un parc meravellós per a tots els amants de la natura i les emocions.

Aquest espai protegit per França el juliol de 2012, és un símbol de la cadena pirinenca. Mirador únic a la plana del Rosselló i al mar Mediterrani, alberga no menys de nou espais Natura 2000 i tres reserves naturals nacionals. La seva particular situació geogràfica així com les variacions de temperatura i altitud que amaga, permeten una fauna i flora excepcionals. Garrigues, boscos frondosos d'arbres consistents i de fusta tova, prats i roques aporten paisatges variats per a la delícia dels excursionistes. Uns 750 km de senders són accessibles tant per als amants del diumenge com per als atletes experimentats. Les rutes pel Canigó permeten descobrir tot el massís a través dels seus paisatges, però també els seus pobles, les seves llegendes i el seu patrimoni cultural i industrial.

El massís conté betes de ferro explotades des de l'antiguitat fins a finals del segle XX. Els pobles del rodal han gaudit durant molt de temps de mines i forges que funcionaven gràcies al poder hidràulic. La mina de Batera va ser l'última a tancar el 1987. Pel que fa a la història, l'art romànic és l'epicentre de tot plegat, especialment al cor de l'abadia de Sant Martí del Canigó.

Ja sigui amb bicicleta elèctrica, amb la companyia de burros o a peu, el massís del Canigó és un lloc únic per descobrir en qualsevol temporada de l'any.

PER SABER-NE MÉS:
TURISME DELS PIRINEUS ORIENTALS
www.tourisme-pyreneesorientales.com/ca

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Per descobrir

De:
Fins a:

Rutes i excursions

Deixa el teu comentari
Els pobles que formen part del parc natural disposen d’una bona oferta de serveis turístics [..]
Deixa el teu comentari
Entre Palau-saverdera i Vilamaniscle, tot resseguint la falda de la serralada de Verdera [..]