Notícies | Planes

Camins de vora mar, miradors privilegiats

De Blanes a Portbou, la Costa Brava presenta una excel·lent oferta de camins de ronda amb trams d'indubtable bellesa · Al llarg del recorregut podrem descobrir cales amagades i els fars de singular lluminositat
13-03-2018 12:21
0 vots
Els camins de ronda permeten descobrir la intensitat geològica de la Costa Brava, amb punts de repòs peculiars.

Els camins de ronda permeten descobrir la intensitat geològica de la Costa Brava, amb punts de repòs peculiars.

Entre el mar i la terra, la Costa Brava ofereix la seva cara més amable a través dels camins de ronda que ressegueixen el litoral des de Portbou fins a Blanes. Aquests corriols carregats d’història han sofert nombroses modificacions per l’acció de l’home al llarg dels temps. Els camins de ronda són els testimonis de les activitats del passat.
Eren el punt de connexió entre cales i platges, l’enllaç entre pobles. També van servir com a ruta de contraban i de xarxa de vigilància per a evitar, en temps reculats, atacs de pirates i corsaris.

Amb el pas dels anys, els diferents municipis de la Costa Brava i el seu Patronat de Turisme, han pres consciència de la importància d’aquests camins per donar a conèixer el paisatge i el ric patrimoni cultural del país. Des dels camins de ronda podem admirar penya-segats imponents, platges de sorra fina i cales amagades entre el camuflatge dels pins. També són una bona manera d’accedir als diferents fars que dominen el litoral, com els de S’Aranella, Cap de Creus, Cala Nans, Roses, Illes Medes, Palamós, Sant Sebastià o Tossa de Mar.

Aquests camins de ronda estan, generalment, ben senyalitzats. Formen part de les xarxes de senderisme de la contrada i el seu recorregut ens permet admirar les diferents formes geològiques del territori i els espais naturals que l’envolten, com són els Parcs Naturals de Cap de Creus, els Aiguamolls de l’Empordà, el Montgrí amb les Medes i el Baix Ter amb les sempre sorprenents Gavarres. Des dels camins de ronda podem viure espectaculars sortides de sol o admirar l’arribada de les barques de pesca a mitja tarda.

Al seu entorn hi trobarem vestigis ­arqueològics de diferents èpoques i les màgiques formes de les pedres que un dia van inspirar artistes de talla universal, com Salvador Dalí.

PER SABER-NE MÉS:
TURISME COSTA BRAVA
www.costabrava.org

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Per descobrir

De:
Fins a:

Rutes i excursions

Deixa el teu comentari
Els pobles que formen part del parc natural disposen d’una bona oferta de serveis turístics [..]
Deixa el teu comentari
Entre Palau-saverdera i Vilamaniscle, tot resseguint la falda de la serralada de Verdera [..]