La dolçor de primavera és ideal per descobrir els tresors del rerepaís. Als Pirineus Orientals abunden. Agafem l’exemple de la vall del Tet. Entre la natura i la cultura, els descobriments són permanents. Hi trobem petites joies com els Orgues d’Illa. Una bellesa fràgil modelada pel pas dels anys i els vents. Les xemeneies de les fades de sorra i argila, amb aspecte a vegades lunar, ofereixen un espectacle únic als visitants.

Continuant pel llit del riu, cal aturar-se a Vilafranca de Conflent. Considerat entre els pobles més bonics de França com a patrimoni mundial de la UNESCO sota la xarxa Vauban, la ciutat emmurallada és avui la llar de molts comerciants i artesans.

Des de les muralles del Fort Libèria, que domina el lloc a través de la torre de Viguerie, es garanteix el pas al cor de la història. Per completar aquest dia de visita, no dubteu a submergir-vos en les entranyes de la terra amb la descoberta de les coves de les Petites i Grans Canaletes.

L’encant de Vilafranca

Vilafranca de Conflent té una altra gran atracció turística: és el punt de partida del Tren Groc que, al llarg d’una línia de 63 km, condueix els viatgers fins a La Tor de Querol. Més que centenari, el Canari és l’emblema dels Pirineus Orientals. Es van construir sis-cents cinquanta-cinc estructures al llarg del seu recorregut, incloent 19 túnels i dos ponts notables: el viaducte de Séjourné i el pont penjant de Gisclard.

El tren funciona tot l’any i serveix a 22 estacions. La més alta, la de Bolquera, s’eleva a 1.596 metres. Circulant com a màxim a 55 km/h, el Tren Groc transita des d’una altitud de 427 metres fins als 1.231 metres. Si us embarqueu en aquesta aventura, arribareu a l’altiplà cerdà. Les muntanyes catalanes estan a la vostra disposició.

PER SABER-NE MÉS:

TURISME DELS PIRINEUS ORIENTALS

www.tourisme-pyreneesorientales.com/ca