Notícies | Planes

Cita obligada amb La Sanch de Perpinyà

La Confraria de la Sanch, fundada el 1416, és tota una institució al país català i expressa el seu sentiment el Divendres Sant · Els penitents, alguns dels quals fan el recorregut descalços, porten els misteris, alguns de mida natural
13-03-2018 12:19
0 vots
La tradicional processó de La Sanch pels carrers de Perpinyà.

La tradicional processó de La Sanch pels carrers de Perpinyà.

Cada any milers de persones venen a veure la processó de la Sanch a Perpinyà. Aquest any, la cita amb aquest espectacle captivador i únic a França té lloc el divendres 30 de març a la tarda. La Confraria de la Sanch, fundada el 1416, és tota una institució al país català.

L’entitat organitza, amb motiu del Divendres Sant, una processó pels carrers de Perpinyà, que reuneix uns 700 penitents, provinents de tot el departament. La desfilada fascina el nombrós públic, tant pel fervor que genera com pels vestits tradicionals dels penitents. Els homes porten caputxes còniques (caperutxes) i les dones la famosa mantellina (mantell negre tradicional).

Els penitents, alguns dels quals fan el recorregut descalços, porten els misteris, representacions a mida natural d’escenes de la passió de Crist. Els tres quilòmetres del recorregut es converteixen en l’oportunitat de commemorar el sofriment de Crist en el camí de la Creu. El caràcter lúgubre de la cerimònia també es deu a una missió addicional que s’havia concedit als penitents al segle XV: acompanyar als condemnats a la forca per evitar que no fossin atacats i linxats per la multitud.

Tradicionalment, la processó surt de la plaça de l’església de Sant Jaume a les 15 hores, creua el barri del mateix nom, el centre de la ciutat i el barri de Sant Mateu, abans de tornar a la plaça de l’Església cap a les sis de la tarda.


PER SABER-NE MÉS:
TURISME PERPINYÀ
www.perpignantourisme.com

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Per descobrir

Deixa el teu comentari
Coneix les ruïnes del Summum Pyrenaeum
De:
Fins a:

Rutes i excursions

Deixa el teu comentari
A la falda dels santuaris de les Salines i la Salut de Terrades, tot resseguint el riu Muga [..]
Deixa el teu comentari
Maçanet de Cabrenys, Albanyà, Sant Llorenç de la Muga i Terrades són municipis propicis [..]