Notícies | Planes

La bona cuina amb l'arròs de Pals a la taula

El conreu d'aquest producte modela el paisatge en una zona humida de l'Empordà
13-03-2018 12:24
0 vots
Els camps d'arròs formen part del patrimoni i el paisatge d'aquesta bonica localitat empordanesa.

Els camps d'arròs formen part del patrimoni i el paisatge d'aquesta bonica localitat empordanesa.

El conreu de l’arròs a Pals data del segle XV i és encara actualment un cultiu molt arrelat a la nostra vila, conegut i apreciat per la seva singular textura i extraordinària qualitat. L’arròs de Pals, va donar lloc a la creació de la campanya gastronòmica Pals i la Cuina de l’arròs, que enguany celebra la seva 25a edició del 6 d’abril al 13 de maig.

Durant la campanya, s’ofereix un menú tancat que inclou: un ampli ventall d’entrants acuradament seleccionats, un Arròs de Pals cuinat a l’estil de cada restaurant i uns postres que harmonitzen plenament amb l’essència del menú, sempre acompanyat d’una selecció de vins de les Caves Castell de Peralada.


Un producte del territori

Parlar de Pals és parlar d’arròs, gastronomia, paisatge singular, patrimoni històric, riquesa cultural, comerços típics, oferta turística i esportiva de qualitat... En definitiva, parlar de Pals és parlar d’un municipi slow per excel·lència que aposta per posar en valor la seva història, costums i tradicions més arrelades sense renunciar al creixement i als projectes de futur.

Amb el pas del temps, la campanya s’ha anat nodrint de noves iniciatives que han permès millorar-ne els continguts i ampliar les activitats complementàries que la integren: visites guiades pels arrossars, cursos de cuina, conferències i xerrades relacionades amb el conreu de l’arròs, el torneig de golf Cuina de l’arròs, tallers de manualitats amb espigues d’arròs, el concurs d’arrossos organitzat pels comerciants del municipi, els mercats artesanals de productes vinculats al món de l’arròs...

Des de la primera edició, Pals i la Cuina de l’arròs es va posicionar com a fil conductor d’un cicle promocional desestacionalitzador que s’inicia a l’abril amb la campanya gastronòmica, s’expandeix al mes de juny amb la celebració de la Mostra Divulgativa A Pals, arròs, i la plantada tradicional i finalitza amb la sega prevista per al proper mes d’octubre que inclou una arrossada popular oberta a tothom.


PER SABER-NE MÉS:
TURISME DE PALS
www.arrosdepals.com
www.visitpals.com

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Per descobrir

Deixa el teu comentari
El negoci conserva el mateix estil de venda i també la mateixa decoració que tenia quan [..]
De:
Fins a:

Rutes i excursions

Deixa el teu comentari
Pobles petits, emboscats, carregats de vida interior i envoltats de silenci els dies feiners. [..]
Deixa el teu comentari
Vora els Aiguamolls de l’Empordà es troben pobles amb diferents maneres d’entendre el turisme. [..]