Notícies | Planes

Leucata, poble d'ostres amb sabor i frescor

Els productors locals i els pescadors estan autoritzats a servir-les al públic des de 1960 · Les cabanes són autèntics temples de degustació d'un producte molt apreciat per la seva qualitat
13-03-2018 11:12
0 vots
?El poble ostreïcola de Leucata és un petit paradís per als amants de les ostres fresques i el marisc.

?El poble ostreïcola de Leucata és un petit paradís per als amants de les ostres fresques i el marisc.

Entre l’Aude i els Pirineus Orientals, hi ha la destinació ideal per a tots els amants de l’ostra: el poble dels ostreïcultors. Accessible des de la D627, està obert cada dia de l’any des de les 8 del matí fins a la nit. Els productors acullen als amants del bon menjar a les seves cabanes i ofereixen l’oportunitat de degustar la famosa Cap Leucata, una ostra fina amb sabor d’avellana. Però també els musclos, les cloïsses i les gambes imperials criades a la vora del grau. Alguns pescadors també ofereixen la venda de peix fresc.

Des de 1960, els productors d’ostres i els pescadors establerts a l’estany estan autoritzats a servir en aquestes cabanes –que també prenen el nom de mas– la producció pròpia als amants del marisc. Aquests espais tenen els seus clients habituals, especialment els autòctons que coneixen bé el lloc. La temporada s’allarga de maig a gener. Durant l’estiu, els turistes també es reuneixen allà i, al final del matí, les taules s’omplen per degustar les ostres que surten de l’estany. Cada cabana té el seu estil, el seu color, els seus patrons, la seva atmosfera, totes satisfan els mateixos requisits de frescor i producció local. No hi ha productes elaborats, només pa de llimona, el condiment i l’allioli si és necessari, i per descomptat, vi blanc per a regar-ho tot. La felicitat suprema.

El Mas Blau ofereix una altra activitat, el descobriment de la professió amb una sortida en barca. Aquestes visites, que formen part d’un programa de pesca turisme, es realitzen amb reserva i segons el clima. La sortida dura aproximadament 2 hores, el temps per comprendre tot l’art del treball de l’ostra. I no us estranyi que Nicolás us faci provar una d’elles acabada de treure de l’aigua. No es pot trobar res més fresc.

PER SABER-NE MÉS:
Turisme leucata
www.tourisme-leucate.fr

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Per descobrir

Deixa el teu comentari
Vic és la capital de la comarca d'Osona, al centre-nord de Catalunya. La seva situació [..]
De:
Fins a:

Rutes i excursions

Deixa el teu comentari
Un recorregut per l'entorn d'Hostalric, amb visites a la Tordera i final al Castell [..]
Deixa el teu comentari
A la falda dels santuaris de les Salines i la Salut de Terrades, tot resseguint el riu Muga [..]