Durant el segon cap de setmana de maig, el casc antic de la ciutat d'Eivissa es transforma en un mercat medieval, on conviuen venedors ambulants, nobles, faquirs, encantadors de serps o joglars.

La fira Eivissa Medieval commemora la declaració, per part de la Unesco, de quatre elements naturals i culturals de l'illa com a Patrimoni de la Humanitat al desembre de 1999.

Els carrers de Dalt Vila s'adornen amb teles i banderes, recordant a l'Eivissa Medieval d'èpoques passades. Durant tot el cap de setmana, més de 150.000 persones visiten els mercats i participen en els diversos espectacles d'animació i activitats. Es tracta d'una cita ineludible per a turistes i residents a l'illa.

Hi ha teatre medieval, concertos de múusica coral, falconeria, tir amb arc i danses àrabs, entre altres activitats.

Edició 2018

Aquest any tindrà lloc des del dijous dia 10 de maig fins al diumenge dia 13 de maig. Una de les novetats destacades és que es prolongarà durant quatre dies complets.

La inauguració de la fira, 'Volem Festa!', es durà a terme a la tarda, a les 18.30 hores, a la Plaça de la Constitució i consistirà en una recreació teatralitzada que portarà a terme una agrupació d'Eivissa, Producció T'Eiviss . També actuaran el Gruppo Sbandieratori dei Rioni di Cori i el Centre de Dansa.

Hi haurà espectacles itinerants de més de 20 companyies diferents, concerts, exposicions i obres de teatre. A més estaran oberts al públic el Museu Puget, el MACE i el Centre d'Interpretació Madina Yabisa.

150 llocs

Eivissa Medieval comptarà amb 150 llocs. Com és habitual, també es comptarà amb les exposicions d'artesans locals amb els oficis tradicionals de l'illa que, com sempre, estaran situats al carrer Antoni Palau.

Dalt Vila, part de la Marina, la plaça del Parc i, per primer cop, la plaça de sa Tarongeta albergaran diverses activitats gastronòmiques, lúdiques, culturals i educatives. Les actuaciónes aniran a càrrec de 17 grups d'animació itinerants. Hi haurà també demostracions de 17 tallers d'oficis treballant el cuir, la cal·ligrafia, la terrisseria o l'espart.

L'Ajuntament d'Eivissa aquest any ha incrementat el nombre d'activitats per als més petits, que es duran a terme al Baluard de Sant Pere, a la plaça de sa Tarongeta ia la plaça del Parc. A més l'associació Dracs d'Eivissa oferirà a la zona de la catedral per al públic adolescent jocs medievals, softcombat, croma i tallers de pintura.

Tornejos medievals

Al llarg dels quatre dies tots els visitants podran gaudir de teatre infantil, tornejos medievals, exhibicions i cercaviles com el dels Cossiers de l'Escola de Música i Dansa de Mallorca. La música formarà part destacada del programa amb concerts com el de cant d'Ensemble Organum, considerat un dels millors cors de música medieval del món.

L'Arxiu Històric d'Eivissa organitzarà per a l'ocasió l'exposició 'En temps de Felip II' a la sala del Refetor de l'antic Convent dels Dominics.

A destacar també el concert de la Banda Simfònica Ciutat d'Eivissa, que tindrà lloc el diumenge dia 13 de maig a les 12 hores al claustre de l'Ajuntament d'Eivissa.

D'altra banda, tornaran les justes medievals al Parc Reina Sofia a càrrec del grup Drakonia, cada dia a les 11.30 i les 18.30 hores.

Per facilitar l'accés a la fira Eivissa Medieval, des del dijous dia 10 de maig i fins al diumenge dia 13 s'habilitaran tres línies d'autobús gratuïtes que recorreran els aparcaments dissuasoris de la ciutat per traslladar els visitants fins al passeig de Vara de Rey i Es Soto.