Notícies | Planes

Arbúcies: La vall de la Selva

14-06-2019 23:22
0 vots
El castell de Montsoriu d'Arbúcies. DdG

El castell de Montsoriu d'Arbúcies. DdG

La vila d'Arbúcies se situa en un paratge de gran bellesa, al bell mig del Parc Natural del Montseny i de la zona de les Guilleries, declarada zona de protecció d'espais d'interès natural. També coneguda popularment com la Vinya, és una vila i municipi de la comarca de la Selva.

Montsoriu, el millor castell gòtic de Catalunya, és un dels recintes medievals més importants del nostre país i un mirador privilegiat sobre la Vall d'Arbúcies i el Montseny.

La Vall d'Arbúcies conserva un conjunt de petits edificis religiosos d'estil romànic desenvolupat ara fa prop de 1.000 anys, de manera general a gran part de Catalunya. La seva ubicació privilegiada a diferents punts de la vall és un atractiu afegit que ens aboca a aquest origen mil·lenari. L'església de Sant Pere Desplà es troba situada en un mirador excepcional a cavall del massís del Montseny i de les Guilleries. També podem visitar l'església de Sant Cristòfol de Cerdans, l'església parroquial de Santa Maria de Lliors i l'església parroquial de Santa Maria de Joanet.

Les fonts, rieres, rierols, recs.... són elements fonamentals i emblemàtics que conviden a passejar i a gaudir de l'entorn.

Per descobrir aquest ric patrimoni recomanem gaudir del passeig de la Riera que s'inicia al Museu Etnològic del Montseny. Aquest museu, que té el nom de La Gabella, és un centre d'exposició, conservació, difusió i investigació del patrimoni cultural del massís del Montseny molt recomanable per dedicar-hi una visita.

Durant tot el seu recorregut es va vorejant sempre la riera, per un passeig ombrejat pels arbres de ribera, per comtemplar la bellesa natural que ens ofereix.

Al llarg del seu recorregut us anireu trobant indicadors d'altres rutes que ens permetran conèixer més la vila d'Arbúcies, com l'itinerari Santiago Rusiñol, sobre l'artista que va pintar el paisatge de la riera d'Arbúcies. La Farga del Roquer és el Centre d'Interpretació de la Riera d'Arbúcies. La visita ens transporta al passat i ens permet observar la importància dels usos de l'aigua al llarg de la història a la Vall d'Arbúcies.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Per descobrir

Deixa el teu comentari
Edifici romànic que recorda a uns banys musulmans. Una de les visites a tenir en compte [..]
De:
Fins a:

Rutes i excursions

Deixa el teu comentari
Pobles petits, emboscats, carregats de vida interior i envoltats de silenci els dies feiners. [..]
Deixa el teu comentari
El Museu Memorial de l’Exili a la Jonquera, el Consell Comarcal i el Memorial Democràtic [..]