Rutes i excursions

Rutes accessibles per conèixer l'entorn natural sense presses

1 vot

Figueres - Girona

El camí natural de la Muga i la Xarxa de Senders d'Itinerànnia permet descobir les comarques de l'Alt Empordà, Garrotxa i Ripollés a peu, a cavall o amb bicicleta

Si durant la Setmana Santa teniu la inteció de descobrir part de l'entorn gironí sense perjudicar-vos la butxaca, us proposem dues activitats que permeten resseguir el territori en la seva part més natural. Es tracta de recorreguts accessibles que es poden fer a peu, en bicicleta o fins i tot, en alguns casos, a cavall. Segons el nivell i el temps del què es disposi, el Camí Natural de la Muga i de la xarxa de senders Itinerrànnia es pot fer per parts.

Per una banda, la primera proposta segueix el curs del riu Muga, que fa de connector entre diferents espais naturals, com són l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa, de les Salines, del Penya-segats de la Muga i el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

S'hi pots accedir a epue, en bicicleta i a cavall. El recorregut d'aproximadament 40 km uneix els Pirineu amb la Mediterrània i permet descborir el bosc de ribera o practicar activitats com la pesca, el cicloturisme i el senderisme. Passa pels termes municipals de Sant Llorenç de la Muga, TErrades, Boadella i les Escaules, Pont de Monlins, Cabanes,Peralada i Castelló d'Empúries-Empuriabrava.

Així mateix,el Camí Natural de la Muga ens permet connectar amb altres circuits, com són la xarxa de senders d'Itinerànnia, el GR-11, el GR-2, el GR-92 i les rutes de bicicleta tot terrny del centre de la zona Salines-Bassegoda i el Camí de Sant Jaume.

Antics camins de sempre

D'altra banda, Itenerrània és una xarxa de camins històrics que s'ha creat a les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà, recuperant els antics camins que tota la vida havien servit per anar d'un poble a un altre.

En total, són prop de 2.500 km de camins que es poden recórrer a peu. Es tracta d'una proposta de diversos recorreguts, alguns en una sola comarca i altres entre comarques, aprofitant trams de la xarxa que estan nets, pintats i perfectament senyalitzats.

Més informació

Associació Empordà Turisme

Carrer Nou, 48. Figueres (Girona)

Tel.: 972 51 44 31

www.empordaturisme.com

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Per descobrir

Deixa el teu comentari
El negoci conserva el mateix estil de venda i també la mateixa decoració que tenia quan [..]
De:
Fins a:

Rutes i excursions

Deixa el teu comentari
Entre Palau-saverdera i Vilamaniscle, tot resseguint la falda de la serralada de Verdera [..]