Rutes i excursions

Passejar per l’origen de la Costa Brava

4 vots

Portbou - Girona

Portbou, Colera i Llançà són els tres primers pobles abans del cap de Creus. El seu paisatge hipnòtic, passejos a la vora del mar i una gran oferta turística ens esperen en aquesta ruta.

Al nord de la Costa Brava hi ha tres pobles que precedeixen l’abrupte naturalesa del cap de Creus. Són Portbou, Colera i Llançà, tres municipis mariners.


Llançà és el més gran i el més turístic. Dividit en dues parts, la vila i el port, té una gran oferta hotelera, restauradora i de platja. El seu paisatge sap combinar les petites cales pedregoses amb les platges urbanes, que permeten al visitant una gran capacitat d’elecció.


La vila és la part més antiga, del segle IX, i està situada a redós del mar, que en aquells moments  era per on venia el perill. Hi ha poques restes d’aquella època, però destaca, per sobre de tot, la plaça Major, on hi ha l’església parroquial, una torre romànica i el Museu de l’Aquarel·la.


El barri mariner s’allarga al voltant de la seva platja i del passeig marítim, i allà és on es concentra la vida estival. Ple de terrasses, gelateries, botigues i restaurants, on es poden gaudir dels típics plaers mediterranis.  


Al nord de Llançà, passat el conjunt turístic que hi ha a la fina platja de Grifeu, hi trobem Colera. Més petit que els altres dos pobles de la ruta, la seva nota característica és la poca explotació turística del seu paisatge.

Al port de Llançà es pot gaudir dels típics plaers mediterranis i està ple de terrasses, bars i restaurants.

És un poble ideal per començar-hi excursions, ja sigui per anar a l’antic poblat de Molinàs o per passejar fins arribar a cala Rovellada, o seguint altres rutes que poden portar fins a l’Albera.


Les platges colerenques es mereixen el seu renom. Des de Garbet fins a la Rovellada, permeten  banyar-se en un entorn idíl·lic i natural. A més, hi podem contemplar el pont de l’enginyer mundialment conegut Eiffel.


Seguint encara més al nord hi ha el primer poble de Catalunya entrant per mar: Portbou. És un municipi costerut i abocat al mar, però amb gran vocació d’obertura, gràcies a l’estació internacional, construïda el 1929, amb una gran coberta de ferro i vidre.


Un cop més, el seu entorn no deixarà indiferent a ningú. La Costa Brava comença allà, i les seves cales permeten banyar-se en una aigua cristal·lina. Els més excursionistes, poden endinsar-se a les muntanyes i trobar el castell del Querroig o seguir les rutes de l’Albera.


Portbou fou el poble on morí el filòsof jueu Walter Benjamin, que intentava fugir del nazisme. La vila el recorda amb un memorial de l’escultor Dani Karavan al costat del cementiri. És un monument que conjuga la memòria amb el paisatge  que l’envolta.


Aquesta ruta permet conèixer el naixement de la Costa Brava. El paisatge esquerp i espadat domina qualsevol altra apreciació. És el que millor poden oferir aquests pobles i és el que s’ha de saber conservar més bé.

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Per descobrir

Deixa el teu comentari
El negoci conserva el mateix estil de venda i també la mateixa decoració que tenia quan [..]
De:
Fins a:

Rutes i excursions

Deixa el teu comentari
Sant Miquel de Fluvià, Ventalló, Torroella de Fluvià, l’Armentera i Sant Pere Pescador formen [..]