Rutes i excursions

Pobles de muntanya, tranquils i plens d’encants naturals

6 vots

Maçanet de Cabrenys - Girona

Maçanet de Cabrenys, Albanyà, Sant Llorenç de la Muga i Terrades
són municipis propicis per gaudir intensament del paisatge, del patrimoni cultural i històric i de la gastronomia en qualsevol època de l’any

Els pobles més tranquils i encantadors que permetran al visitant gaudir de la natura, del relax, del patrimoni i de la gastronomia a qualsevol època de l’any són aquells que ens trobem quan iniciem una ruta per l’Alt Empordà que més a prop està de la Garrotxa. Podem iniciar el recorregut a Terrades i visitar al Santuari de la Mare de Déu de la Salut. Aquí hi sol venir la gent en peregrinació i aprofitar l’ocasió per fer una passejada pels seus ponts de pedra o contemplar l’església romànica.


Un cop admirats els seus encants, podem prosseguir el camí cap un altre magnífic poble situat a la Vall del riu Muga, Sant Llorenç de la Muga. Les muntanyes que l’envolten fan d’aquesta petita població del Pirineu un lloc ideal per a trobar la tranquil.litat que tant es necessita avui dia. Abans de la Guerra Civil  ja havia començat l’arribada d’estiuejants atrets per les belleses naturals del poble, l’ambient tranquil i per les aigües sulfuroses, fet que s’incrementarà amb posterioritat. Això donarà l’actual caràcter turístic i de segona residència al poble de Sant Llorenç. El seu recinte medieval emmurallat, que data del segle XIV-XV és ple de punts d'interès per anar descobrint poc a poc: les antigues torres de vigilància, l’església, els seus carrers conservats segons l'arquitectura originària del poble o el canal que l’atravessa.Racons idíl·lics


I al costat de Sant Llorenç trobem Albanyà. Cal ressaltar l’antiga porta de la muralla i la primitiva església dels segles X-XI. També hi té protagonisme el riu Muga que neix dins el terme municipal d'Albanyà. Les seves aigües fresques i cristal.lines conviden a capbussar-s'hi, a més, durant el seu recorregut s’hi troben racons idíl.lics, molt recomenats per passar el dia.


Limitant al sud amb Sant Llorenç i Albanyà, s’alça Maçanet de Cabrenys.  La vila ofereix llocs de gran interès com l’església romànica amb capella del s. XVII i la capella de la Mare de Déu de les Salines, situada a 1100 m d’altitud, en un marc inigualable i amb un gran domini de l'Empordà, Vallespir i Rosselló. Degut a la gran densitat de muntanya, al llarg de la tardor, es poden trobar tota classe de bolets, castanyes i durant el temps de caça es disposa d’un vedat privat. Precisament les castanyes han inspirat una fira anual per promocionar el poble i les seves contrades i fins a finals de mes tothom podrà degustar als restaurants locals un menú especial.  Per qui vulgui completar la ruta de muntanya, pot fer parada a Darnius abans d’arribar a Maçanet de Cabrenys i des d’aquí visitar La Vajol, un municipi que ha estat testimoni de l’exili del 1939 o dirigir-se a Tapis, l’últim poble abans de la frontera francesa.

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Per descobrir

Deixa el teu comentari
Des de l'època dels grecs, la comarca manté una intensa relació amb el món del vi
De:
Fins a:

Rutes i excursions

Deixa el teu comentari
Boadella d’Empordà, Darnius o Maçanet de Cabreys ofereixen al visitant l’oportunitat de [..]
Deixa el teu comentari
Pobles petits, emboscats, carregats de vida interior i envoltats de silenci els dies feiners. [..]