Notícies | TV

Tancament de les emissions

València surt al carrer per dir "Sí a TV3 i a la llengua"

Desenes de milers de persones s'han manifestat a favor de la televisió autonòmica, de la llengua i la transparència
16-04-2011 18:53
0 vots

Desenes de milers de persones s'han manifestat a València contra el tancament de les emissions de TV3 a la comunitat sota el lema 'Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!' en el marc de la marxa de commemoració del 25 d'abril, dia en què es recorda la Batalla d'Almansa i la pèrdua dels furs valencians.

Durant la multitudinària trobada, convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) exclusivament per Internet i ambientat amb música en directe i amb la reproducció de cançons de grups com 'Pirat's Sound Sistema' o 'La Gossa Sorda', s'ha exhibit la pancarta 'Sí a TV3' i s'han lluït banderes independentistes catalanes.

El president d'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, ha declarat a Europa Press que la manifestació celebrada aquest dissabte "s'assembla molt a les de la Plaça de la Llibertat del Caire" perquè "el Govern Valencià té molt de Hosni Mubarak tallant les comunicacions i reprimint als dissidents". "És una manifestació per la llibertat d'expressió, per la TV3 i per la democràcia", ha declarat.

"És un govern demòcrata el que no deixa la plaça de toros per fer l'acte? Espero que després d'aquesta manifestació tan massiva el Govern Valencià recapaciti, canviï, o que se'n vagi com Mubarak", ha reclamat Climent a la Generalitat presidida per Francesc Camps.

Per la seva banda, el secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Ridao, ha dit que el tancament de l'emissora és "una decisió purament arbitrària". "Es tracta d'una utilització de la llei segons la conveniència que fa que el senyor Camps siga un Berlusconi qualsevol", ha denunciat.

Ridao ha explicat que la seva assistència a la manifestació pretén "protestar contra la interrupció de les emissions de TV3 al País Valencià". "No és només un atac contra la llibertat d'expressió en plena societat de la informació, sinó contra la llengua i la cultura catalana perpetrada per un govern de la dreta com és el del PP, no només corrupte, com tothom sap, si no que de nou torna a exhibir la bandera de l'anticatalanisme abans d'unes eleccions".

En representació del PSPV i sostenint una pancarta amb el lema 'Per la Llibertat d'Expressió' ha acudit la portaveu del Comitè Electoral del PSPV, Carmen Ninet. "Hem vingut a demanar que s'acabi la censura. És clar que al PP li fa por qualsevol mitjà de comunicació lliure, i més un mitjà públic que aporta diferència amb el que significa el nyap i el temple a la manipulació que és Canal 9", ha assenyalat.

Per la llengua, la cultura i el medi ambient

"Aquesta és una manifestació per la llibertat d'expressió, també contra la degradació de l'estat del benestar, de la cultura i del medi ambient, contra el futur més que dubtós de la llengua i davant la degradació de la salut democràtica dels valencians", ha comentat Climent en aquest sentit.

La manifestació ha comptat amb el suport de CCOO-PV, UGT-PV, Intersindical Valenciana, Escola Valenciana, Xúquer Viu, Ca Revolta, Societat Coral El Micalet, la plataforma No a la Corrupció i la de Defensa de la Llei de Dependència, la associació de Actors i Actrius Professionals Valencians, Salvem el Cabanyal, la Unió de Llauradó i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Aquesta última entitat ha col·laborat en la marxa amb la presència d'algunes entitats que actuaran durant el recorregut.

Eliseu Climent ha afirmat que ACPV "ha resistit" aquests quatre anys al Consell, "buscant el diàleg" i malgrat "la resposta negativa". Ha ressaltat que "el tema de TV3 no ha acabat" i ha recordat que queden obertes les vies del Tribunal Suprem, la via europea i la de la iniciativa legislativa popular plantejada al Congrés perquè les emissions es reprenguin.

ACPV ha indicat que seguirà amb la campanya de recollida de fons per fer front a les dues multes, per valor de 800.000 euros, que li ha imposat la Generalitat per aquestes emissions televisives i que, segons ha dit, "posen en perill" la continuïtat de l'entitat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (21:03 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Dimarts 21 Maig.

14,6%

TELE 5

12,5%

ANTENA 3

9,7%

TVE 1

8,1%

CUATRO

8,1%

LA SEXTA

2,8%

LA 2

2,6%

FDF TELE5

2,5%

NEOX

2,2%

NOVA

2,1%

DIVINITY

Veure números complets.