Notícies | TV

El documental dels banyolins Navigam veu la llum al canal 33

El projecte mostra com diversos músics turcs versionen la cançó «Per primer cop», de Mazoni
0 vots
El músic bisbalenc Jaume Pla, «Mazoni», viatja fins a Istanbul.

El músic bisbalenc Jaume Pla, «Mazoni», viatja fins a Istanbul.

El canal 33 estrena aquesta nit, a partir de les 22 h, Navigam: Per primer cop, el primer llargmetratge documental del col·lectiu banyolí Navigam. En el documental, músics turcs versionen la cançó Per primer cop, de Mazoni. D'aquesta manera, es coneix una ciutat a través dels seus músics i es descobreixen tradicions musicals diferents de la catalana.

Navigam: Per primer cop és un diàleg musical entre Jaume Pla, Mazoni, i diferents músics d'Istanbul, triats aleatòriament, amb l'objectiu de descobrir si la música és realment un llenguatge universal. L'experiència consisteix a fer arribar la cançó de Mazoni als músics turcs i, sense traducció de la lletra del català, que ells en facin una versió musical i cantada amb allò que els suggereix la música i la veu original.

Es tracta d'un experiment per reflexionar sobre les fronteres, els punts de trobada, les sensibilitats i el llenguatge universal que és la música. Es descobreix en l'evolució del treball i en un final ple de contrastos, de trobades i d'emocions a Istanbul.

Aquest treball s'emmarca en el projecte Navigam, un projecte audiovisual creat per dos banyolins, Josep Sarquella i Andreu Fàbregas, que pretén potenciar la internacionalització de la música actual catalana. El seu primer curtmetratge va néixer gairebé per casualitat a Bucarest, Romania, i el van elaborar amb la cançó Navegarem, del grup de Banyoles La Senyoreta Descalça.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (20:23 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Dimarts 24 Abril.

16,7%

TELE 5

14,7%

ANTENA 3

9,9%

TVE 1

6,5%

LA SEXTA

5,6%

CUATRO

3%

NOVA

2,6%

FDF TELE5

2,3%

LA 2

2,3%

NEOX

2,3%

DIVINITY

Veure números complets.