Notícies | TV

TV3 estrena la pel·lícula «Els fills del sol»

El llargmetratge, protagonitzat per Pablo Derqui, narra la vida del científic català Ferran Calvet
0 vots
Pablo Derqui dona vida al científic català Ferran Calvet.

Pablo Derqui dona vida al científic català Ferran Calvet.

TV3 estrena aquest dimarts, a les 21.55 h Els fills del sol, una pel·lícula coproduïda amb Televisió de Galícia (TVG), Diagonal TV i Portocabo, inspirada en la vida de Ferran Calvet, un brillant científic català que, amb 23 anys, es va convertir en el primer catedràtic de Química Orgànica de la Universitat de Santiago de Compostel·la.

Científic, docent, investigador i naturista, Calvet tenia una visió de la docència totalment innovadora. Als anys 30, Calvet ja és catedràtic a la Universitat de Santiago de Compostel·la i els seus mètodes innovadors, molt valorats per l'alumnat, tenen detractors entre l'estament més conservador.

Amb l'esclat de la Guerra Civil, ell i la seva família han de marxar a l'exili. Al cap d'un temps, tornen a Galícia, però el règim franquista el depura i l'aparta de la docència. És llavors quan Ramón Obella, un metge i empresari gallec, i els germans Fernández creen els laboratoris Zeltia, un grup d'empreses quimicofarmacèutiques i de biotecnologia. Calvet s'uneix a l'equip i organitza un laboratori per estudiar mètodes de conservació, anàlisi i extracció de la banya del sègol per obtenir-ne alcaloides.

La pel·lícula narra aquesta lluita en una època de foscor en què el talent i les ments brillants com la seva eren bandejades i patien les conseqüències de la Guerra Civil. Pablo Derqui interpreta Ferran Calvet; Roser Tàpias, dona vida a Carmela, una alumna seva brillant; Vicky Luengo, a la dona del científic, i Clara Segura, a la mare de Carmela.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (05:35 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Dimarts 24 Abril.

16,7%

TELE 5

14,7%

ANTENA 3

9,9%

TVE 1

6,5%

LA SEXTA

5,6%

CUATRO

3%

NOVA

2,6%

FDF TELE5

2,3%

LA 2

2,3%

NEOX

2,3%

DIVINITY

Veure números complets.