Notícies | TV

TV3 podria quedar-se sense programes de producció externa a partir del mes de juny

El director de la televisió catalana, Vicent Sanchis, assegura que un canvi legal que obliga la CCMA a pagar 30 MEUR en concepte d'IVA de les subvencions rebudes en els últims anys la pot deixar només amb producció interna
0 vots
TV3 podria quedar-se sense programes de producció externa a partir del mes de juny

TV3 podria quedar-se sense programes de producció externa a partir del mes de juny

El director de TV3, Vicent Sanchis, va assegurar ahir que, a partir del mes de juny, no hi ha garantida la continuïtat de cap programa de producció externa a la televisió pública catalana. Una situació, segons va explicar, fruit del canvi legal en que obliga la CCMA a pagar 30 MEUR aquest any en concepte d'IVA de les subvencions rebudes. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sanchis va explicar que per aquest 2018 s'ha fet una planificació pressupostària segons la qual, si no hi ha canvis, a partir del juny TV3 només podrà emetre programes de producció interna. Sanchis ha acusat el PP, el PSOE, Cs i algunes persones del PSC d'atacar els mitjans públics catalans per justificar mesures com aquesta.

Sanchis va assegurar que Hisenda reclama a TV3 des de fa anys 168 MEUR per un canvi de criteri en l'IVA per a entitats que reben subvencions públiques i que també afecta a entitats culturals com ara teatres o festivals de música. Aquesta via està recorreguda i pendent de la decisió dels tribunals, però Sanchis va afegir que, a partir del novembre, aquest canvi de criteri s'ha transformat en llei. «Ja no és discutible ni recurrible», va dir, «has de pagar sí o sí i enguany suposa per a la CCMA més de 30 MEUR».

A més, el director de TV3 va remarcar que «quan això pren forma de llei, ja no afecta a totes les entitats culturals, ja només afecta a mitjans de comunicació públics i fa pensar que la llei ha estat feta amb un objectiu clar». Sanchis va acusar el PP, Cs, el PSOE i «algun cas» del PSC d'atacar els mitjans públics catalans afirmant, per exemple, que són «aparells d'agitació» per justificar mesures com la de l'IVA, que són un «míssil dirigit a la línia de flotació dels mitjans de comunicació públics», que queden en una «situació terrible».

El primer programa cancel·lat fruit d'aquesta situació ha estat el magazín Tarda oberta, produït per Mediapro. «Estàvem contents amb els resultats, amb l'equip, l'hauríem mantingut tot l'any, era un programa ben fet, amb qualitat i amb audiència», va dir. El substituït serà el nou programa d'Helena Garcia Melero Tot es mou, segons va apuntar el mateix Sanchis.

Pel que fa al programa Preguntes freqüents, que s'emet els dissabtes a la nit, Sanchis ha dit que té assegurada la continuïtat durant uns mesos i que ara s'està buscant un presentador –que no serà de la casa- amb la productora El Terrat per substituir Ricard Ustrell. Sanchis va afegir que no s'han volgut fer totes les mesures de restricció a principis d'any, però que la situació es pot agreujar sobretot a partir del juny.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (10:42 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Dijous 19 Abril.

18%

TELE 5

11,7%

ANTENA 3

9,8%

TVE 1

7,3%

LA SEXTA

5,2%

CUATRO

3%

FDF TELE5

2,7%

NOVA

2,6%

NEOX

2,4%

LA 2

2,1%

13TV

Veure números complets.