Notícies | TV

Mediapro passarà a mans d'un fons d'inversió xinès

Orient Hontai ultima la compra d'un paquet d'accions majoritari de la productora · Jaume Roures i Tatxo Benet mantindrien el poder executiu
13-02-2018 22:44
0 vots
Jaume Roures. marc martí

Jaume Roures. marc martí

El fons xinès Orient Hontai Capital està ultimant la compra de la majoria del capital d'Imagina, la productora audiovisual sorgida de la fusió de Mediapro i Globomedia, controlada per Jaume Roures i Tatxo Benet. Segons publicava ahir El Confidencial, el grup d'inversió asiàtic adquirirà les participacions de Torreal (23,5%) –propietat de Juan Abelló–, Televisa (19%) i Gerad Romy (12%) per un import proper als 900 milions d'euros, i la societat seguirà gestionada per Roures i Benet, que mantenen un 12% del capital cadascun i que mantindran així el poder executiu i la capacitat de prendre decisions.

Els responsables del fons de capital de risc xinès viatjaran aquesta setmana a Madrid per formalitzar l'acord i convertir-se en l'accionista majoritari de la productora catalana. La companyia és la productora del futbol espanyol i s'ha quedat amb els drets de retransmissió de la Liga i de la Champions League en les últimes subhastes a través de Mediapro. El passat estiu va guanyar la subhasta per oferir la Lliga de Campions durant tres temporades a partir de la 2018-2019, i en les properes setmanes licitarà per quedar-se de nou amb els drets per a tres temporades més (de la 2019-2020 a la 2021-2022) de la Liga.

Negociació complicada

Segons afegeix El Confidencial, fonts oficials haurien confirmat l'acord definitiu entre les dues parts, a falta de la firma final, que ha necessitat de diverses autoritzacions informals per part de l'Executiu de Pequín. De fet, aquest ha estat l'obstacle més gran per segellar el tracte amb Juan Abelló, propietari de Torreal i principal valedor de la venda, atès que el Govern de la Xina va aprovar el passat estiu diversos decrets que limitaven la compra d'empreses estrangeres, especialment les dedicades al món de l'esport i l'entreteniment.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (07:39 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Diumenge 20 Maig.

13,1%

TELE 5

11,9%

TVE 1

9,6%

ANTENA 3

6,3%

CUATRO

5,9%

LA SEXTA

3,1%

FDF TELE5

2,7%

LA 2

2,1%

PARAMOUNT CHANNEL

2%

DISCOVERY MAX

2%

NEOX

Veure números complets.