Aquesta nit, a les 22.50 h, el programa 60 minuts del canal 33 estrena L´Oficina 39. Cinc mesos després de la cimera històrica entre el president dels Estats Units, Donald Trump, i el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, que ha generat almenys un nou clima de diàleg amb Occident, el reportatge s´acosta a un aspecte molt desconegut d'aquest país, dividit des de l'any 1953 i rèmora de la divisió en blocs del món. Corea del Nord ha acabat formant part, d'una manera clandestina, del club d'estats que tenen armes nuclears. L'anunci fet pel règim de Pyongyang de renunciar al seu programa nuclear a canvi de l'aixecament de les sancions que li ha imposat la comunitat internacional va ser la base de la cimera del 12 de juny a l'illa de Sentosa i tenia com a objectiu desescalar el conflicte amb Washington i impedir una guerra.

Però, com pot ser que aquest país, amb la prohibició internacional de proliferació d'armes nuclears i sent un dels estats més pobres del planeta, disposi d'aquest arsenal? Des de la dècada dels anys 70, centenars de treballadors han estat enviats a l'estranger per fer diners que serveixin els interessos dels líders nord-coreans i amenaçaven les seves famílies si s'escapaven o parlaven massa. L'Oficina 39, una suposada organització secreta nord-coreana, seria l'encarregada de buscar les maneres de mantenir els fons obtinguts, en divises estrangeres, per a la dinastia Kim.

Segons algunes fonts, aquesta organització manté al voltant de 5.000 milions de dòlars en aquests fons. El reportatge de Marjolaine Grappe investiga sobre l'existència de l'Oficina 39 i les seves pràctiques en diversos països i en tots els àmbits de l'economia, des de les empreses legals fins a l'economia submergida i, fins i tot, en el crim organitzat.

Tot seguit, a partir de les 23.35 h, el 60 minuts recupera el guanyador del premi Prix Europa 2015, Una causa Nobel. La primavera del 2014 el comitè del Premi Nobel de la Pau deixava caure una bomba: convidava el Dalai Lama, enemic de l´estat xinès, a celebrar el premi de la Pau que havia rebut el 1994. El conflicte esclata amb el mateix govern noruec. El treball segueix, de manera enginyosa, les intrigues polítiques entre bastidors a Noruega a partir de la visita del líder tibetà.