Notícies | TV

Anàlisi

'Joc de Trons': Qui guanyarà la batalla final?

El psicòleg César A. García analitza els perfils dels personatges i preveu un possible final: "La trama tindrà un final agredolç"
06-03-2019 08:44
0 vots
Quin destí depara a Jon Nieve i Daenerys? HBO

Quin destí depara a Jon Nieve i Daenerys? HBO

És una de les estrenes més esperades de l'any en el món de les sèries i no és per a menys. 'Joc de Trons' torna el 15 d'abril per a marxar després de 6 capítols que prometen ser intensos. Els personatges preferits del món de gel i foc hauran d'enfrontar-se a una batalla final que els espectadors porten esperant dos llargs anys.

Amb una estrena a nivell mundial, els creadors de la producció televisiva més capdavantera de l'última dècada prometen no deixar a ningú indiferent. Encara que més enllà de teories conspiradores via Internet i debats entre amics per saber qui es portarà el gat de Ponent a l'aigua, el psicòleg clínic i psicodramatista César A. García Beceiro ha analitzat el perfil psicològic de cadascun dels personatges per a dilucidar quin serà el futur dels esdeveniments. Guanyarà Daenerys la batalla i s'alçarà reina? Què passarà amb Cersei? Quin serà el paper de Bran en la història? Jon Nieve prendrà el tro al costat de la Mare de Dracs? Tyrion serà mà del rei? Els caminants blancs arrasaran Ponent?

Així són els perfils dels personatges principals de 'Joc de Trons'./ Infografia: Izaskun Garaizabal

"La sèrie no tindrà un final en el qual tot acabi bé. George R. R. Martín va avisar que ningú esperés un final rodó o dolç. Serà un final agredolç, amb la mort de Jon. Però serà un final que donarà pas a un temps de pau en els Set Regnes, i de major tranquil·litat i prosperitat", assegura el psicòleg per a començar. Fan de la sèrie i dels llibres, en alguns dels seus treballs personals ja s'ha parat a analitzar les personalitats dels personatges, molt remarcades i amb clars signes de certes conductes. "Bran és la clau de tot. Serà un dels personatge estrella de l'última temporada. No sabem res d'ell, i serà com una profecia autocumplida", assegura.

El jove de la casa Stark, interpretat per Isaac Hempstead-Wright, malgrat haver-se convertit en una persona amb una història una mica tediosa, va ser el que va posar l'inici als problemes entre les diferents cases i famílies i pot ser que sigui el que posi el punt i final. "Intentant fer el bé, Bran es convertirà sense voler en el rei dels caminants blancs. Cal tenir en compte que es pot ficar en homes i animals -és un cambiapells-, com ja hem vist. L'escena clau és aquella dels primers homes, quan es veu a un d'ells donant suport contra un arbre i els fills del bosc li claven l'obsidiana. De fet, ell ja va veure aquesta escena, una cosa que li va causar gran commoció, ja que en despertar estava en la posició d'aquest home quan sofreix l'atac. Si es fica en ell per a intentar arreglar-ho i li claven l'obsidiana, es convertirà en el rei dels caminants".

Encara que García Beceiro va una mica més enllà per a endinsar-se en el possible futur de cadascun dels principals protagonistes, posant l'accent principalment en Daenerys Targaryen i Jon Nieve, tia i nebot que al final de l'anterior temporada van acabar tenint una relació sentimental sense conèixer el seu parentiu. "Daenerys aconseguirà vèncer a Cersei i els caminants blancs. Ella està embarassada, la qual cosa la converteix en algú especialment vulnerable. Crec que sobreviurà, porta dins al futur rei, fill de Jon Nieve", afirma per a afegir que "per part seva, Jon no sobreviurà. En cert sentit ha evolucionat com l'aneguet lleig, de ser un bastard a tenir el dret al tron, però no crec que sobrevisquin els dos. Seria un final massa rodó".

Perquè George R.R. Martin, escriptor dels llibres que inspiren la sèrie -encara que no van ara mateix en paral·lel- sempre s'ha nodrit del factor sorpresa per a acabar amb certs personatges. Com a exemple, Ned Stark. Va començar la trama com un heroi i pocs capítols després de l'inici va acabar mort. En realitat no era l'heroi. Pot ser que els creadors de la sèrie optin per seguir la tònica de l'escriptor. "Hi ha una excepció a la cultura de l'heroi. Si aquest mor, ha de tenir un sentit major, salvar al seu propi poble. La mort ha de tenir sentit -sacrificar-se pels altres-. Crec que aquest serà el cas de Jon Nieve", sentència.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (08:42 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Dijous 6 Agost.

14%

TELE 5

11,1%

ANTENA 3

8,9%

TVE 1

6,3%

LA SEXTA

5,1%

CUATRO

3,3%

NOVA

3%

LA 2

2,7%

FDF TELE5

2,5%

ENERGY

2,4%

DIVINITY

Veure números complets.