Notícies | TV

Eurovisió rebutja TV3

La Unió Europea de Radiodifusió tanca la porta a incorporar la televisió pública catalana
10-12-2019 19:27
0 vots
Eurovisió rebutja TV3

Eurovisió rebutja TV3

La Unió Europea de Radiodifusió (UER), ha tancat la porta a incorporar TV3 com a membre d'aquesta associació de mitjans públics europeus i, per tant, poder participar al Festival d'Eurovisió.

«No és una televisió nacional», ha escrit l'organisme, en una carta dirigida a la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, en resposta a la seva petició de formar part de l'ens europeu.

Segons la UER, TV3 no compleix els requisits que es demanen per poder entrar a formar part de l'organisme.

En primer lloc, assenyalen que "Catalunya no és un membre de la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU) o del Consell d'Europa", tal com s'exigeix en els estatuts. A més, en la carta que recull Crònica Global, se subratlla que "la CCMA és una emissora regional d'Espanya sense el caràcter nacional i la importància" necessaris, segons els criteris de la UER.

En la missiva, la UER recorda els arguments que la CCMA va posar sobre la taula per a demanar el seu ingrés en l'organisme. En el primer d'ells assenyalava que "Catalunya té la mateixa relació amb la ITU o el Consell d'Europa que Flandes, Baviera i Gal·les", regions europees les televisions públiques de les quals sí que pertanyen a la UER.

A més, la CCMA considerava que sí que compleix el criteri de "caràcter nacional i importància" per les seves característiques "lingüístiques, culturals i institucionals". Així mateix, mostrava un llistat de cadenes que sí que pertanyen a la UER i que, al seu judici, reuneixen els mateixos requisits.

"La UER està molt agraïda amb la CCMA per la completa i detallada informació que ha subministrat", recull la carta, que no obstant això, lamenta que "no és possible aconseguir cap altra conclusió respecte a la petició".

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (17:04 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Diumenge 2 Agost.

13%

TELE 5

10,8%

ANTENA 3

9,8%

TVE 1

5,3%

CUATRO

4,4%

LA SEXTA

3,1%

FDF TELE5

2,8%

13TV

2,7%

LA 2

2,5%

ENERGY

2,3%

NOVA

Veure números complets.