Notícies | TV

Unides Podem denuncia davant la Fiscalia les «fake news» contra el Govern

Considera que al darrere d'aquesta allau d'informacions falses hi ha una organització criminal per atacar l'executiu
06-04-2020 22:37
0 vots

El grup parlamentari d'Unides Podem ha tornat a interposar davant la Fiscalia General de l'Estat una denúncia per l'elaboració i difusió durant l'actual estat d'alarma de diferents rumors a través de les xarxes socials sobre la pandèmia de la COVID-19. Demanen que s'actuï contra els responsables dels delictes de «simulació de perill, calúmnies i injúries a altes institucions de l'Estat i organització criminal», o qualsevol altre que s'hagi pogut cometre a través de la difusió de fake news.

El text adverteix de l'existència d'una «organització criminal» encarregada d'aquest tipus d'actuacions, «amb la finalitat de causar alarma social, desestabilitzar la situació política i debilitar l'actuació de les institucions de l'Estat».

La denúncia se centra en casos concrets, com el de les fotografies amb desenes de taüts en un immens magatzem, acompanyades en la part superior de les sigles PSOE i d'una il·lustració que pretén simular el de la COVID-19. En realitat, la imatge mostra els taüts d'un naufragi de persones refugiades a prop de l'illa de Lampedusa el 2013.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Audiència

Dimecres 30 Desembre.

14,6%

TELE 5

12,9%

ANTENA 3

8,9%

TVE 1

5,5%

LA SEXTA

4,7%

CUATRO

3,5%

LA 2

2,9%

FDF TELE5

2,9%

NOVA

2,3%

ENERGY

1,9%

13TV

Veure números complets.