Notícies | Series

Sèries. Estrenes

«Bosch»: Un dels nostres

La sèrie d'Amazon arriba a la seva cinquena temporada mantenint un nivell altíssim
26-04-2019 09:24
0 vots
«Bosch»: Un dels nostres

«Bosch»: Un dels nostres

Malgrat que des de bon principi ja apuntava a ser la gran sèrie en què s'ha acabat convertint, Bosch no ha estat mai de les més populars ni les més recomanades. I és una llàstima, perquè no només es tracta d'una esplèndida adaptació dels llibres de Michael Connelly, sinó d'una demostració de com fer gènere policíac amb pols narratiu i històries gens convencionals.

Les novel·les de Connelly ja són perles dins del seu gènere, perquè es basen en una construcció de personatges molt rigorosa i plena de matisos, i amb un sentit de la densitat conceptual realment astorador: els casos criminals que retrata, a banda de ser profundament addictius, ens emmirallen amb els racons més obscurs de la nostra societat i aconsegueixen convertir l'escenari on transcorre l'acció, la ciutat de Los Angeles, en un personatge més de la història. En aquest sentit, hi ha moments que t'arriba a fer la sensació que ets literalment als seus carrers i espais, que adopten un grau de versemblança poc comú en produccions televisives sobre agents de la llei. Tot això es reprodueix amb brillantor en aquesta sèrie que alterna el suspens que emana de les trames amb un disseny de personatges inapel·lable. Principalment el del protagonista, un policia de traç hiperrealista que defuig tot cànon del gènere per erigir-se en un poliedre que l'espectador afronta amb incertesa. A estones empatitzes amb els seus traumes del passat, però en d'altres les seves metodologies i decisions t'omplen de dubtes morals. És un policia que transpira veritat, perquè no està gens sublimat i el seu caràcter està ple d'arestes poc habituals.

Amazon ha estrenat ara la seva cinquena temporada, que manté el mateix nivell de les seves predecessores. Sense entrar en detalls que podrien incórrer en spoilers, només dir que la filla de Bosch adquireix més protagonisme i que el policia investiga un cas particularment tèrbol que el porta a retrobar-se amb els seus dimonis d'infantesa. De nou, la sèrie brilla per la seva factura tècnica, per l'esplèndida interpretació de Titus Welliver (que va fer el salt a la fama posant rostre humà al Fum Negre de Lost) i per uns episodis que sostenen la tensió amb una eficàcia admirable.

El planter de secundaris, un altre dels plats forts de la sèrie, inclou Madison Lintz, Jamie Hector, Amy Aquino i Lance Reddick, el Phillip Broyles de Fringe. Amazon sembla confiar en la fidelitat dels fans, perquè Bosch ja ha estat renovada per a una sisena temporada. Si ha de mantenir aquets nivell, com si la volen fer eterna.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (10:35 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Diumenge 25 Agost.

11,3%

TELE 5

9,6%

TVE 1

9,4%

ANTENA 3

5,6%

CUATRO

4,1%

LA SEXTA

3,1%

ENERGY

3%

13TV

3%

NEOX

2,8%

FDF TELE5

2,6%

NOVA

Veure números complets.