Notícies | Series

Disfuncionals, però somrients

En comèdia televisiva, històricament s'ha associat la família disfuncional a la «sitcom», però afortunadament existeixen títols com «Shameless»
15-05-2020 21:25
0 vots
Disfuncionals, però somrients

Disfuncionals, però somrients

Des de sempre, la presumpta disfunció d'una família (o la seva diversitat, que es tractava com si fos una disfunció) era el pretext per a la tradicional sitcom on els problemes sempre es resolien amb una abraçada o una lliçó moral. Afortunadament, aquest cànon també va acabar evolucionant fins a subvertir els riures enllaunats i l'excés de sucre. El primer a canviar va ser el contingut: Matrimonio con hijos, per exemple, va ser de les poques que va saber ser fidel a un esperit subversiu que consistia a desmuntar els tòpics sobre la unitat familiar. D'entre les més actuals, les primeres temporades de Modern family també van aconseguir-ho, malgrat que després la sèrie fos víctima de la reiteració de la seva pròpia fórmula.

Però si hi ha una família televisiva que mereix més reverències de les que se li fan és la protagonista de Shameless. Aquesta sèrie, que va començar com l'efectiu remake d'una gran sèrie britànica, ha acabat instal·lant-se com el paradigma de com fer el retrat d'una família atípica sense renunciar al costat més tragicòmic de la seva coexistència. L'onzena temporada, que s'ha d'estrenar el proper mes de novembre, ha de posar el colofó a una trajectòria de la que no es parla prou i que ha deixat grans moments d'un repartiment encapçalat per Emmy Rossum i William H. Macy. La plataforma que disposa de més temporades de la sèrie, un total de vuit, és Amazon.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (08:13 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Dijous 17 Setembre.

14,5%

TELE 5

12,1%

ANTENA 3

8,8%

TVE 1

7,6%

LA SEXTA

5,2%

CUATRO

2,7%

LA 2

2,6%

NOVA

2,5%

FDF TELE5

2,3%

ENERGY

2,2%

13TV

Veure números complets.