Notícies | Series

Sèries

'Lo que hacemos en las sombras': Vida de vampir

Jemaine Clement i Taika Waititi adapten la seva pel·lícula de culte al format televisiu
05-04-2019 00:21
0 vots
'Lo que hacemos en las sombras': Vida de vampir

'Lo que hacemos en las sombras': Vida de vampir

El 2014, Jemaine Clement i Taika Waititi van estrenar What we do in shadows (Lo que hacemos en las sombras), un fals documental en clau de comèdia sobre el dia a dia d'un vampir des de la perspectiva del seu majordom. No va rebentar taquilles, però la seva indiscutible qualitat la va tornar un fenomen de culte i va consolidar el nom dels seus artífexs. Ara Clement i Waititi adapten el film a una sèrie de 10 episodis per a la cadena FX i que a casa nostra ha estrenat HBO.

La Lo que hacemos en las sombras televisiva preserva l'estil visual de la pel·lícula (que, al seu torn, ja es basava en un curtmetratge dels mateixos autors) i també l'essència absurda de trames i personatges, però se serveix de la narrativa serial per portar l'argument a nous terrenys. El protagonista de la sèrie és Guillermo, un jove d'origen hispà que treballa de majordom per a un vampir tirant a imbècil anomenat Nandor. Bàsicament es dedica a tenir cura de la vella mansió on viuen, assegurar-se que la llum del dia no rosteixi el seu amo i a atendre les (sovint inesperades) visites d'amics, coneguts i saludats. En realitat, el que Guillermo vol és ser convertit en vampir per poder transformar-se en l'ésser immortal i totpoderós amb què somia des que va veure Antonio Banderas interpretant l'Armand d'Entrevista con el vampiro. Però Nandor no només no sembla adonar-se de les veritables intencions de Guillermo, sinó que constantment l'aboca a situacions que ratllen el deliri i amenacen seriosament la seva integritat física i moral.

Lo que hacemos en las sombras funciona a molts nivells. Com a paròdia dels relats de vampirs és absolutament impagable, perquè es dedica a torpedinar tots i cadascun dels llocs comuns que s'hi associen; com a comèdia televisiva és tan punyent com divertida (atenció a les aparicions del «vampir psicològic»: impossible no pixar-se de riure), perquè els capítols tenen la mida justa i saben jugar amb les possibilitats expressives del fals documental; i com a exercici de metallenguatge, una de les grans especialitats de Clement i Waititi, és senzillament deliciosa, perquè no hi ha ni un sol gag que no porti la seva càrrega de consciència iconoclasta.

Si la sèrie enganxa des del primer moment és, en gran mesura, per la tasca dels seus actors i actrius, encapçalats per Kayvan Novak, Harvey Guillén, Natasia Demetriou, Doug Jones, Beanie Feldstein, Jake McDorman, Mark Proksch, Hayden Szeto, Veronika Slowikowska, Chris Perfetti, Siobhan Fallon Hogan i Matt Berry.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (00:54 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Dilluns 17 Febrer.

14,5%

TELE 5

12,6%

ANTENA 3

9,7%

TVE 1

7,9%

LA SEXTA

5,6%

CUATRO

3%

LA 2

2,8%

FDF TELE5

2,4%

ENERGY

2,2%

NOVA

2,2%

13TV

Veure números complets.