Notícies | Series

Cinema. Estrenes

«Locke & Key»: Mons paral·lels

Aquesta adptació del còmic de Joe Hill és la síntesi d'alguns mals vicis de Netflix
13-02-2020 23:15
0 vots

Netflix sembla haver-se proposat no deixar ni un sol còmic o novel·la gràfica de culte sense adaptació. A Locke & Key diu la seva sobre les vinyetes de Joe Hill, una ambiciosa faula fantàstica que s'endinsa en alguns dels grans temes del gènere. I si bé és cert que no és una mala sèrie, acaba sortint perjudicada per alguns dels mals vicis adquirits per la plataforma.

Locke & Key és la història de tres germans que, després de l'assassinat del seu pare, se'n van a viure amb la seva mare a una gran casa familiar a Nova Anglaterra. És una nova vida plena de contraindicacions, perquè els tres germans, un noi i una noia adolescents i un nen més petit, van viure molt de prop el crim i arrosseguen un trauma que no fa pinta de curar-se fàcilment. Un bon dia, el petit, Bode, troba una misteriosa clau en una de les habitacions i descobreix que té el poder d'obrir una porta a una altra dimensió. Hi ha més claus i més portes, i els tres germans no triguen a adonar-se que són l'accés a llocs i personatges particularment tenebrosos, i que estan relacionats amb la tràgica mort del seu pare.

Aquest és l'argument de la sèrie, a mig camí entre Les cròniques de Nàrnia (de la que se'n riuen obertament en una escena) i La maldición de Hill House. I si bé aconsegueix generar suspens gràcies a les seves atmosferes i apuntar a línies narratives molt prometedores, acaba fent-se reiterativa i no acaba de tenir el nivell esperat, en gran mesura perquè Netflix insisteix a repetir alguns patrons que hauria d'anar superant.

Un dels problemes fonamentals de Locke & Key és que dedica deu episodis de més de 45 minuts cadascun a una història que requeriria de solucions més concises i que a estones aposta per un excés de subratllats. En alguns casos s'entén per la necessitat d'ordenar una trama amb nombroses dades i personatges, però en d'altres afecta seriosament la capacitat de la sèrie per mantenir la tensió narrativa. Està molt ben resolta tècnicament i té moments molt efectius (de fet, millora molt en general quan es deixa de clixés dramàtics i aposta obertament pel terror d'inspiració gòtica), però està excessivament dilatada i algunes subtrames acaben restant força als aspectes més inquietants del relat. Connor Jessup, Emilia Jones, Jackson Robert Scott, Asha Bromfield, Kolton Stewart, Darby Stanchfield, Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet i Coby Bird són els protagonistes de la sèrie.

Consulta la cartellera aquí.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (17:04 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Diumenge 2 Agost.

13%

TELE 5

10,8%

ANTENA 3

9,8%

TVE 1

5,3%

CUATRO

4,4%

LA SEXTA

3,1%

FDF TELE5

2,8%

13TV

2,7%

LA 2

2,5%

ENERGY

2,3%

NOVA

Veure números complets.