Notícies | Series

«The Defenders»: La unió fa la força

La sèrie que reuneix els quatre superherois de Marvel i Netflix aconsegueix respectar l'essència de cadascun d'ells
24-08-2017 22:23
0 vots
«The Defenders»: La unió fa la força

«The Defenders»: La unió fa la força

De la mateixa manera que les aventures fílmiques dels superherois de Marvel desemboquen en les catàrtiques pel·lícules de Los Vengadores, Netflix ha agafat Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage i Iron Fist i els ha fet confluir en una mateixa sèrie, The Defenders. I el resultat és absolutament recomanable.

Si bé Daredevil i Jessica Jones van reble l'aplaudiment gairebé unànime de crítica i públic, Luke Cage ja va generar opinions molt més confrontades (sobretot per la seva innecessària dilatació) i Iron Fist es va guanyar ràpidament d'una (injusta) fama de sèrie mediocre. És cert que la primera era desigual i que la segona era inferior a les altres, però tant una com l'altra encertaven de ple en configurar l'imaginari de The Defenders. Una bona prova és que no es pot veure aquesta sèrie sense haver vist les anteriors, la qual cosa no deixa de ser una aposta arriscada perquè no és el mateix un univers en expansió al cinema que a la televisió. La sèrie que reuneix els quatre superherois, en tot cas, esmena uns quants errors previs. El primer i més important és que compta amb vuit episodis de menys d'una hora, fent que la trama vagi molt més al gra sense descuidar ni un segon la profunditat dels personatges. El segon és que sap ser el punt de confluència de les trames individuals sense provocar cap desigualtat entre els respectius secundaris: fins i tot la història d'Iron Fist, a que a la sèrie pròpia incorria en algunes arítmies, funciona aquí a la perfecció.

Un altre dels elements fonamentals de The Defenders són les seves escenes d'acció. La sèrie importa el model Daredevil, és a dir, que cadascuna d'elles tenen una funció més «narrativa» que espectacular, i a més permeten establir un determinat relat sobre la idiosincràsia de cada personatge. Després tenim la gran idea de fitxar Sigourney Weaver per interpretar la dolenta de la funció, que en tot moment defuig la maldat a l'ús per instal·lar el personatge en una apassionant (i operística) reflexió sobre el pas del temps. I això només és el principi, perquè ara han de venir les noves temporades de cada superheroi (Jessica Jones serà la primera a tornar) i, també, el molt esperat spin-off de The Punisher, que promet moltes alegries.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (05:14 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Dijous 21 Juny.

17,8%

TELE 5

11,5%

ANTENA 3

11,1%

TVE 1

9,9%

CUATRO

6,6%

LA SEXTA

2,6%

NOVA

2,5%

LA 2

2,5%

FDF TELE5

2,2%

NEOX

2,2%

DIVINITY

Veure números complets.