Núria Andorrà + Arnau Obiols

Una programació doble inspirada en la tradició: el nou espectacle de música i dansa de Núria Andorrà i la presentació del quart disc d’Arnau Obiols

Ni.U és el nou espectacle de Núria Andorrà, una prolongació del seu últim espectacle Nu.A, on continua amb la seva línia d’unir tradició, orígens, identitat i territori des del filtre de la contemporaneïtat i amb l’ajuda de la intel·ligència artificial.

A l’escenari tres músics (violí, acordió, percussió) amb sensors de moviment, dues ballarines i projeccions, que donaran marc a l’escena. L’espectacle, coreografiat per Federica Porello, es nodreix de la veu i la cançó popular com a element que fa vibrar l’ADN, treballa amb el déjà vu col·lectiu i utilitza la música electrònica i les tecnologies digitals per fer-ho des d’avui, des de l’ara, des del present. La intel·ligència artificial amb sensors influeix en la improvisació entre la interpretació en moviment i la música en directe.

Mont Cau és el quart treball discogràfic que Arnau Obiols firma amb el seu nom. És una passa endavant del camí encetat amb l'anterior projecte Tost, en que continua exprimint el format solo amb la veu i la bateria com a protagonistes, però també amb l'electrònica, les gravacions de camp i d'altres instruments com el flabiol i la guitarra.

Mont Cau és un cant a la muntanya física, a la part natural i profunda de la muntanya. La muntanya, la seva pregonesa, n'és la principal inspiració. En aquesta ocasió, Arnau Obiols ha elaborat un repertori basat en músiques i lletres pròpies i amb alguns textos i reflexions d'autors contemporanis com l'escriptor i artista Perejaume. O musicant el recordatori de la mort de la seva padrina materna escrit pel seu pare, l'escriptor Joan Obiols.

NI.U. Direcció, creació, percussió i veu: Núria Andorrà. Violí, veu: Ariadna Torner. Dansa, veu i coreografia: Federica Porello. Dansa, veu: Almudena Pardo. Videoartista: Sara Boldú i Jordi Plana. Mirada externa de la dramatúrgia: Marga Socias. Dramatúrgia de moviment: Leonor Castro. Mirada externa moviment: Fàtima Campos. Assessorament de veu: Joana Gomila. Disseny interfície IA: Josep Mª Comajuncosas. Disseny de so i llums: Roca Mateu, Jordi Salvador, Xavier Moreno. Cap tècnic: Roc Mateu. Vestuari: Maria Albadalejo. Tècnic de so: Riki C (Piri Noise). Assessorament de cançons de pandero quadrat català: Laia Padrol. Poema: Josep Vallverdú. Veu en off: Montserrat Minguella. Coproducció: La Marfà i Fira Mediterrània. MONT CAU. Veu, bateria i percussions, flabiol, guitarres, electrònica i gravacions de camp: Arnau Obiols. Producció, sintetitzador i banjo a "El Nus" i orgue a "M'adreço a tu": Santi Careta. Enregistrament: Adrià Serrano. Mescles i masterització: Jan Valls. Portada, disseny i fotografies: Pere Camps. Dibuixos, esbossos i fotografies de l'interior del disc: Arnau Obiols