Onze plans per passar un gran cap de setmana a les comarques de Girona

El Càntut de Cassà de la Selva, la Fira de Sant Martirià de Banyoles, l'In-Somni a Sant Feliu de Guíxols o la Fira del Pa i de la Xocolata de Sant Gregori són algunes de les cites més importants del tercer cap de setmana del mes de novembre

La Fira del Pa i de la Xocolata celebra diumenge una nova edició a Sant Gregori

La Fira del Pa i de la Xocolata celebra diumenge una nova edició a Sant Gregori / Aniol Resclosa

1 - El Càntut reivindica la tradició oral a Cassà de la Selva

De divendres 17 a diumenge 19

El retrobament entre Belda i Sanjosex, Eliseo Parra, Fetus, Santi Serratosa, Els Esquirols, Alidé Sans o Alba Careta i Henrio seran alguns dels protagonistes de la 7a edició del festival Càntut, que tindrà lloc entre divendres i diumenge a Cassà de la Selva reivindicant un any més la tradició oral. Joan Garriga (Dusminguet, La Troba Kung Fu) i el cantant de La Ludwig Band, Quim Carandell, seran enguany els protagonistes del Dinar de cantadors i cantadores dissabte i diumenge respectivament.

2 – La Fira de Sant Martirià a Banyoles

De divendres 17 a diumenge 19

El parc de la Draga de Banyoles acollirà de divendres a diumenge la Fira de Sant Martirià amb la 45a edició de la Mostra del Cavall i l'Ase Català i la 18a edició de la Mostra de Races Autòctones dels Països Catalans com a principals eixos de la programació. Com a novetat, la fira s'inaugurarà divendres a la tarda amb un espectacle eqüestre i durant tot el cap de setmana hi haurà prop d'una cinquantena d'activitats per a tots els públics.

3 – El Dia del Circ, a Breda

Divendres 17 i dissabte 18 de novembre

El cap de setmana del 17 i 18 de novembre arriba a Breda la 8a edició de “El Dia del Circ”, el festival de circ social organitzat per Contaminando Sonrisas amb col·laboració amb l'Ajuntament de Breda i altres associacions i entitats. El “Dia del Circ” té com a objectiu apropar el món del circ a tothom i donar a conèixer les accions que desenvolupa l’associació. El festival servirà per a recaptar fons per a nous projectes de Contaminando Sonrisas arreu del món. Consulta la programació aquí.

4 - Erin Hyvin obre un nou cicle de concerts a l'Ateneu 24 de Juny de Girona

Dissabte 18 a les 20 h a l'Ateneu 24 de Juny de Girona

La cantant barcelonina Erin Hyvin, amb una delicada proposta a base de folk de tall independent, obrirà aquest dissabte el Mini Festival Caliu de l'Ateneu 24 de Juny. El cicle continuarà dissabte vinent, 25 de novembre amb la proposta antifolk dels nord-americans Cannonball Statman & Jason Trachtenburg. Els concerts d'aquest cicle són d'entrada lliure amb taquilla inversa.

5 – Malson Atmosfèric al Yeah de Girona

Divendres 17 a les 23 h al Yeah! Indie Club

Malson Atmosfèric, el projecte del músic i compositor de Sant Julià de Ramis Manel Vizcaíno pujarà aquest divendres a la nit amb la seva banda a l'escenari del Yeah! Indie Club de Girona per presentar en directe els temes de "Papallones", el seu primer disc de llarga durada. La vetllada comptarà amb algunes sorpreses.

6 – La Festa Petita de Vidreres

De divendres 17 a diumenge 19

Vidreres celebra aquesta cap de setmana una festa petita que per tradició coincideix sempre amb Sant Iscle i Santa Victòria. S'han programat activitats per a totes les edats i durant els tres dies també s'ofereix la campanya gastronòmica del salsafí. Dissabte, coincidint amb la 10a trobada de Ranxos, Escudelles i Sopes Històriques, s'ha programat diverses activitats relacionades amb la gastronomia d'aquests tradicionals plats catalans.

7 – Dos dies d'In-Somni a Sant Feliu de Guíxols

Divendres 17 i dissabte 18 a partir de les 21.30 h a la sala Las Vegas

La celebració dels vint anys del festival In-Somni s'atura aquest cap de setmana a Sant Feliu de Guíxols amb dues intenses jornades de música en directe. Cotton Guest i Reyko, més les sessions de Social Assassins i Gea el divendres, i Joana Serrat amb els seus germans, Deaf Devils i la Dj. Dolça el dissabte seran els encarregats de posar la música. Entrades aquí.

8 – Festa Major de Bàscara

Dissabte 18 i diumenge 19

El municipi de Bàscara celebra aquest cap de setmana la seva festa major amb un bon grapat d'activitats pensades per a tots els públics com la música de Rock per Xics i The Bazaga's (dissabte), sardanes amb la Cobla Cervianenca o una representació teatral a càrrec de la Cia. Quina Obra Fem de Sant Miquel de Fluvià. Consulta el programa aquí.

9 – Destruir un quartet de corda amb cabosanroque a Girona

Divendres 17 de novembre, de 16 a 20 h; Dissabte 18 de novembre, d'11 a 14 h i de 16 a 20 h; Diumenge 19 de novembre, d'11 a 14 h a La Carbonera (Museu d'Història de Girona)

cabosanroque convida aquest cap de setmana el públic gironí a destruir un quartet de corda de Haydn per crear una nova obra musical amb "Sous les Violons, La Plage!", una instal·lació que es podrà visitar de forma gratuïta durant tres dies, dins la programació del festival Temporada Alta, a La Carbonera del Museu d'Història de Girona.

10 – Fira del Pa i de la Xocolata de Sant Gregori

Diumenge 19 entre les 10 h i les 19.30 h en diversos espais de Sant Gregori

Sant Gregori celebra aquest diumenge la 16a edició de la Fira del Pa i de la Xocolata. Un esdeveniment singular centrat en els productes del pa i la xocolata, amb tallers, concursos, degustacions, exposicions, jocs i d'altres activitats durant tot el dia. Consulta tota la programació aquí.

11 – Fira Orígens d'Olot

Dissabte 18 de novembre i diumenge 19 de novembre

La Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, Orígens tornarà a convertir Olot en un centre gastronòmic de qualitat. Xefs de renom, seixanta estands de productors, tallers de cuina, tasts i activitats diverses tindran lloc a la capital de la Garrotxa el 18 i el 19 de novembre. Un 26% dels productors s’estrenen a la Fira i els productes ecològics superaran el 43% de l’oferta. Enguany als tallers amb tast es comptarà amb la cuina verda com a protagonista principal.