Exposicions a Girona

Ooooh!

0 vots
Ooooh!
Ooooh!

Museu del Cinema

C/ Séquia, 1 17001 - Girona

Telèfon: 972 412 777
Web oficial
del 23 de Octubre de 2019 al 13 de Setembre de 2020
Gratuït
Horari: De dimarts a dissabte de 10 a 18 h, diumenges de 10 a 14 h.

Francesc Dalmau i l'art de les il·lusions òptiques (1839-1878)

Francesc Dalmau va ser el primer òptic modern de Catalunya, protagonista, entre d'altres, de l'arribada del telèfon i del fonògraf a Espanya. Si la història de la ciència li ha reservat un paper destacat pel seu protagonisme en la segona Revolució Industrial, aquesta mostra vol recuperar una faceta menys coneguda avui però d'igual notorietat a la seva època del primer òptic català: endinsar-se a la botiga de Dalmau suposava descobrir tot un univers d'espectacles òptics que estaven revolucionant la manera de veure i de representar el món mig segle abans de l'arribada del cinema. El seu aparador es va convertir així en un punt de trobada indispensable dels amants de la ciència i de l'art que volien conèixer de primera mà les últimes novetats en el camp de les il·lusions òptiques, des de les populars vistes òptiques fins a les animades fantasmagories, tot passat per les primeres imatges en 3D. Aquesta mostra és doncs un homenatge a la figura que va modelar i expandir l'univers visual en el qual estaven immersos els nostres avantpassats del segle XIX.

Partint de les col·leccions del Museu del Cinema, així com de diferents arxius i col·leccions catalanes (MUHBA, AHCB, la Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts de Barcelona, Fundació Rocamora), aquesta exposició vol reivindicar aquesta faceta menys coneguda però de gran incidència de la seva activitat professional. A partir del seu cas, aquesta és una oportunitat per fer descobrir al visitant l'univers visual en què estaven immersos els espectadors del segle XIX. Un univers ric i fascinant en recursos i formes expressives, moltes de les quals segueixen plenament.

Aquesta mostra ha rebut una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat, que s'emmarca en la línia d'ajuts CLT007, Funcionament i activitats dels museus, que rep el suport de la Junta d'Herències de la Generalitat de Catalunya.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Bardenas Reales

Exposicions

Bardenas Reales

Lloc: Centro Cultural La Mercè - Girona

Data: Tot l'any

L'exposició mostra una cronologia [llegir +]
Joan Maragall, el poeta extasiat

Exposicions

Joan Maragall, el poeta extasiat

Lloc: Centro Cultural La Mercè - Girona

Data: Tot l'any

L'exposició mostra una cronologia [llegir +]