Exposicions a Girona

Actors (Icònics)

0 vots

Museu del Cinema

C/ Séquia, 1 17001 - Girona

Telèfon: 972 412 777
Web oficial
del 13 de Octubre de 2020 al 25 de Abril de 2021
Gratuït

Imatges simbòliques i frases cèlebres dels grans actors del cinema. Col·lecció Vicenç Arroyo

John Ford va subratllar la importància que tenen els actors amb una frase cèlebre: "Vostè ha vist caminar William Holden? Doncs això és el cinema". Els actors són l'element humà dels metratges, aquells que posen en acció la història. A més a més, són el principal element iconogràfic del cinema. La seva imatge suggestiva a la pantalla els ha convertit en l'element clau de l'entramat comercial del cinema. Més enllà d'aquesta imatge pública, ser actor és també un ofici i una vocació.

Tal com vam fer en una exposició anterior dedicada a les "(Actrius) Icòniques", us tornem a proposar un recorregut en aquest cas a través de retrats autografiats dels grans actors del segle XX i XXI procedents de la col·lecció Vicenç Arroyo, complementat amb algunes de les frases més celebres de cadascun d'ells. Repassem la iconografia dels grans intèrprets, aquells que han esdevingut símbols i records inesborrables per a milions d'espectadors i espectadores, alhora que coneixem la seva opinió sobre l'art fílmic, el negoci, la fama, l'ofici, la crítica o el públic cinematogràfic.

Com bé deia la productora americana D.A. Doran: "Hi ha tres tipus de persones: homes, dones i actors". Doncs entrem i coneguem una mica més aquests personatges únics.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Bardenas Reales

Exposicions

Bardenas Reales

Lloc: Centro Cultural La Mercè - Girona

Data: Tot l'any

L'exposició mostra una cronologia [llegir +]
Joan Maragall, el poeta extasiat

Exposicions

Joan Maragall, el poeta extasiat

Lloc: Centro Cultural La Mercè - Girona

Data: Tot l'any

L'exposició mostra una cronologia [llegir +]