Projeccions Cine a Girona

'Dancing Beethoven' d'Arantxa Aguirre

0 vots
'Dancing Beethoven' d'Arantxa Aguirre
'Dancing Beethoven' d'Arantxa Aguirre

Auditori de l'Ateneu

Plaça Major, 40 17820 - Banyoles

Telèfon: 972 57 60 49
Web oficial
18 de Desembre de 2020
3 € taquilla

ACTIVITAT EMMARCADA EN LA RESIDÈNCIA ARTÍSTICA DE L'ATENEU – CMEM

Direcció: Arantxa Aguirre. Suïssa / Espanya (2016) – 79 min.

Dancing Beethoven, dues vegades nominat a la millor pel·lícula documental als Premis Goya i als Platino, és un documental espanyol del 2017 dirigit per Arantxa Aguirre que narra la preparació de la mítica coreografia de Manurice Béjart sobre la Novena Simfonia de Beethoven, presentada a Tòquio pel Béjart Ballet Lausanne i el Ballet de Tòquio acompanyats de l'Orquestra Filharmònica d'Israel dirigida per Zubin Mehta.

Dancing Beethoven ha tingut molt bona acollida de públic i crítica. En la seva estrena a l'estat espanyol, es va mantenir més de quatre mesos en cartellera, convertint-se en una de les grans sorpreses de la temporada cinematogràfica. El film s'ha estrenat a més amb gran èxit en sales d'Alemanya, Àustria, Suïssa i Japó.

El 1964 el gran coreògraf Maurice Béjart es va embarcar en un dels majors reptes de la seva reeixida carrera professional: coreografiar un dels cims de la música universal, la Novena Simfonia de Beethoven. La bellesa del resultat final va commoure de la mateixa manera el món de la dansa i de la música clàssica. 50 anys després d'aquesta fita de la cultura contemporània, Gil Roman, hereu artístic de Maurice Béjart i director de l'Béjart Ballet de Lausanne, decideix afrontar el repte de tornar a posar en escena aquell grandiós espectacle.

Una pel·lícula commovedora, estructurada en quatre moviments, que ens permet ser testimonis d'excepció de el procés de creació d'aquesta monumental obra. Un documental ple de sensibilitat i de matisos. Un cant a l'harmonia, la bellesa i la fraternitat.

Organitza: Joventuts Musicals de Banyoles

En conveni amb: Ajuntament de Banyoles
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Terra de Telers

Projeccions Cine

Terra de Telers

Lloc: Auditori de l'Ateneu - Banyoles

Data: 25 de Març de 2021

Documental del Mes Dir: [llegir +]
The Letter

Projeccions Cine

The Letter

Lloc: Auditori de l'Ateneu - Banyoles

Data: 11 de Març de 2021

Documental del Mes Dir: [llegir +]