Exposició fotogràfica

La visió d’aquests cossos nus ens incomoda, només som capaços, des d’una primera mirada, de veure’n les mutilacions. Ens han acostumat a veure el que és visualment correcte. Ens considerem, ingènuament, allunyades de la malaltia.

Malgrat tot, la dona mutilada, la dona dolorosament maltractada per la malaltia, esdevé una dona forta i lluitadora per la vida. Possiblement, la pròpia naturalesa és la primera que oprimeix les dones. Malauradament, de mutilades n’estem totes i la pitjor amputació no és pas la física. La més frustrant és la que portem incorporada, la que fuig del nostre control, la de qui ja ha perdut la seva part d’ella mateixa i no recorda com era.

Judith Vizcarra, Barcelona 1959, es dedica a la fotografia comercial de retrat d’estudi i aposta per la fotografia d’autor, en especial per l’autoretrat i la fotografia de gènere. Des de 1983 i fins a 1993, realitza seminaris a diferents províncies espanyoles. El 1990 intervé a l'apartat de Retrat de l'Editorial Salvat. El 1997 és autora dels cursos a CEAC sobre retrat. Des de 1999 i fins a 2012, imparteix cursos per a fotògrafs professionals a l'IDEP Barcelona (Escola Superior d'Imatge i Disseny); El 2011 imparteix un taller de fotografia, ADSTUDIO, a Sant Sebastià. El 2013 és comissària de l'exposició "Mollet davant de la càmera", amb fotografies de Joan Coma i José Mª Vizcarra i produïda pel Museu Abelló de Mollet del Vallès (Barcelona). Així mateix, participa com a ponent a la 6a Gala de la Federació de Fotògrafs de Catalunya a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) i imparteix tallers de fotografia per a aficionats i professionals al seu estudi ubicat a Mollet del Vallès (Barcelona)

PREMIS I RECONEIXEMENTS. 1994 Premi LUX de fotografia amb l'obra "El Suicida"; 2008 Primer premi de Fotografia de la Fundació Vila Casas - Palau Solterra (Torroella de Montgrí, Girona), amb l'autoretrat "Els dolors"

EXPOSICIONS. 1998 "Toleràncies", a Can Mulà de Mollet del Vallès (Barcelona); 2001 "Nus Interiors", a la Sala Jadite, New York; 2003 "Dones i erotisme", a la Galeria Bartola, Barcelona; "Qui som?", al Museu Abelló de Mollet del Vallès (Barcelona); 2004 Exposicions col·lectives i itinerants: "Visions de Desig", a la Galeria Bartola, Barcelona (comissària M. Lluisa Borràs); "Sobre Dalí o la Metàstasi de l'Inconscient", a la Galeria Bartola, Barcelona (comissari A. Morales); 2006 "La dona que no existeix", a la llibreria La Gralla de Granollers (Barcelona); 2008 "L'Orgull de l'absència", al Museu Abelló de Mollet del Vallès (Barcelona), projecte realitzat amb dones amb càncer de mama/mastectomia; 2009 "On són les dones?", a la Fundació Vila Casas - Palau Solterra (Torroella de Montgrí, Girona); 2011 a 2013 exposició itinerant "L'Orgull de l'absència", al Festival de Cinema Dones al Món a Sòria i al Centre Cultural Casa Elizalde de Barcelona, a Segòvia, Andorra i Terol; 2013 "On són les dones?", a la Galeria Alex Telese de Barcelona; "Poegrafies eròtiques", composició de fotografies de Judith Vizcarra i poemes de Jacint Pau Domingo a l'Espai d’Art de Mollet del Vallès (Barcelona).