Abril Gabriele

Abril Gabriele va néixer a Buenos Aires, i ha crescut a Catalunya, sobretot a Girona on des de ban petita va començar a apassionar-se pel cant influenciada pel soul, el rock i el gospel. Aquesta passió la va portar als escenaris com a corista de diverses bandes fins arribar a formar part de l'aclamat cor The Gospel Viu. Més endavant es començar a desenvolupar-se com a creadora i a co-fundar la banda Minerva, amb qui va llançar l'àlbum "M". Van fer concerts a tot tipus d'escenaris i van tenir l'oportunitat de ser teloners d'Eric Burdon & the Animals al Festival Internacional de Música de Cadaqués.

Fa tres anys va marxar a Anglaterra, a on va poder actuar als escenaris alternatius més mítics de Londres i va arrencar un nou projecte en solitari de la mà de productors anglesos, creant cançons originals amb inspiració en el soul clàssic, guitarres distorsionades i gospel. Va presentar Lost Forever a principis d'any i ara acaba de treure Hold On.

El proper 25 d'Abril a les 19h Girona celebrarà el retrobament de l'Abril amb la seva ciutat i els escenaris, després de l'enriquidora etapa a Londres i l'aturada pandèmica que també la portat a composar. Serà en el marc del cicle Mmm'agrada molt la música Girona, que l'associació Mmm'agrada ofereix en un espai adaptat a persones amb diversitat funcional a l'auditori del Centre Cívic Ter. El cicle, seguint la seva tendència a l'alça, ha reprès la seva activitat amb molta força després del seu últim concert; un directe potentíssim amb Ojos Pardos que va fer sold out amb 24 hores. El concert va comptar amb la col·laboració de Fina, Isaac Fernández i Alba Escalón en l'espai de micro obert i jam que el cicle sempre ofereix per potenciar la participació.

L'esdeveniment es desenvoluparà seguint totes les mesures covid que garanteixen una cultura segura.

https://www.youtube.com/watch?v=iQSrlafAi6w